İş Ortağı

ZEN Mozaik
ZEN Mozaik
2 Aktivite İş ortağı

İletişim bilgileri

ZEN Mozaik hakkında

FİRDEVS KARAKUŞ
1982'de Aydın'da doğdum. Evliyim ve bir oğlum var. Ege'de büyüdüm, İstanbul'da yaşıyorum. Çocukluğumdan itibaren ellerimle üretmeyi çok seviyorum. Zamanın durduğunu, kendim oluşumu en iyi ifade edebildiğimi hissettiğim anlar hep ellerimle bir yaratım halinde olduğum zamanlar oldu.

Boğaziçi Ekonomi bölümünden mezun olup, 20 yıla yakın başarılı bir kurumsal iş hayatı sonrasında, kurumsal hayatın bana kattığı çok kıymetli deneyimlerle birlikte yeni bir yola çıkmaya karar verdim. Bu yeni yolumda çabasız çabayla - yani keyifle - yaptığım şeylerin peşinden giderken; mozaik benim için büyük bir tutku haline geldi. Mozaiğin benim için tutkuya dönüşmesini sağlayan iki temel şey; ürettiğim sonuç ve süreçten aldığım çok büyük keyif... Süreç boyu bana iyi gelen şeyler; kendi isteklerimi takip edişim, iç kaynaklarımla kurduğum bağ, içimden geçenlere, elimden akanlara izin verişim ve zamanın yavaşlaması sayesinde AN'ın içinde kendimle baş başa kalışlarım...

​Uzun süre hobi olarak Mozaik ve Seramik dersleri aldıktan sonra kendi deneysel çalışmalarımla birlikte çok çeşitli malzeme ve yöntemle mozaik eserleri üretmeye başladım. Mozaik tutkumu derinleştiren şey de bu yöntem ve malzeme çeşitliği oldu. Mozaik sanatı ile cam, doğal taş, değerli taş, metal, ahşap, seramik ve doğanın sunduğu bir çok farklı malzemenin yaratıcı bir şekilde bir araya gelmesiyle çok farklı konseptlerde eser ve ürün tasarlamak mümkün.

Kasım 2022'de Beşiktaş Gayrettepe' de kurduğum ZEN Mozaik Atölyesi'nde kendi çalışmalarımla birlikte, çocuk ve yetişkinler için atölye ve etkinlikler düzenlemeye başladım. Her yaştan sanatseverin mozaik sanatı ile tanışmalarını sağlamak ve kendi yaratıcı ifadeleri ile üretme süreçlerine eşlik etmek benim için büyük keyif.

Gelecek Aktiviteler

Yaklaşan aktivite yok.

Geçmiş Aktiviteler

Yaratıcı Çocuk Mozaik Atölyesi

Çarşamba 01 Şub 2023 15:00 - 17:00

6 yaş - 12 yaş

300.00 ₺

Yaratıcı Çocuk Mozaik Atölyesi

Cuma 03 Şub 2023 15:00 - 17:00

6 yaş - 12 yaş

300.00 ₺