Robotik ve Kodlamaya Giriş | ROB 101

Selim Çile

Kategoriler: STEM (Robotik/Kodlama)
Yaş Grubu: 6 yaş - 10 yaş
Format: Yüzyüze Katılım - Mekanda

Robotik ve Kodlamaya Giriş | ROB 101

Selim Çile

Kategoriler: STEM (Robotik/Kodlama)
Yaş Grubu: 6 yaş - 10 yaş
Format: Yüzyüze Katılım - Mekanda

Cumartesi 07 Eki 2023
17:00 - 18:00
Rezervasyona kapatıldı

Hakkında

Bu kurs ilkokul öğrencilerine kodlama ve STEM kavramlarını öğretir. İlkokul 1. ve 2. Sınıf öğrencileri için idealdir. Daha önce hiç robotik ve kodlama çalışması içerisinde yer almamış ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin de bu kurs ile başlamasını tavsiye etmekteyiz.

Kurs; temel kodlama, algoritma oluşturma, koşullu ifadeler ve döngüler gibi konuları kapsar. Öğrenciler, gerçek dünyadaki robotlara dayalı robot tasarımlarını bir araya getirir, bu da yaratıcılığı, problem çözme becerilerini geliştirmeye ve kodlama ve robotiğin gerçek dünyada nasıl kullanıldığını anlamaya yardımcı olur. Bu kurs öğrencileri gelecekte daha gelişmiş programlama kavramlarına hazırlayacak bir kodlama temeli geliştirmek için tasarlanmıştır.

Bu modülde, öğrenciler bilgi işlemsel düşünmeyle tanışırlar. Dizinin ne olduğunu anlamaya başlarlar, bir dizi oluşturmak için yönergeleri takip edebilirler ve diziyi arkadaşlarına açıklayabilirler. Bir problemi daha küçük parçalara nasıl ayıracaklarını öğrenir, neden-sonuç ilişkisini fark eder ve basit döngüleri anlarlar. Son olarak, programlarının olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak için programlarını test etme ve hata ayıklama sürecini keşfederler.

Öğrenciler, ana karakterlere yardım etmenin yollarını bulur, ilgili detayları kullanarak bir deneyimi aktarma alıştırması yaparlar. Bu alıştırmalar, iş birlikçi iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlar.

Eğitmen Hakkında
2002 yılından beri özel okullarda Fizik öğretmeni olarak çalışan Selim Çile, 2015 yılında Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ ında Türkiye’ nin ilk FRC (First Robotics Competitation) takımı olan Sultans of Türkiye’ de robotik çalışmalarına başlamıştır. Çalıştığı kurumlarda robotik takımlarının mentorluğunu yaparak, uluslararası turnuvalara katılım sağlamıştır. Bu turnuvalarda çok fazla sayıda ödül kazanmıştır.

Nasıl Hazırlanmalı:

Lego Spike Essential seti ile dersler yapılacaktır. Set içerisinde yer alan motor, renk sensörü ve 3x3 ışık ekranının kullanımı ve kodlaması gerçek yaşam problemleri üzerinden anlatılarak işlenecektir. Kodlama ara yüzü olarak Lego Spike uygulaması kullanılacaktır. Uygulamanın ana programlama dili, Scratch’ i temel alan Simge / Kelime Blokları olarak adlandırılır. Bu kursta simge blok tabanlı kodlama çalışmaları yapılacaktır. Her Spike Essential seti üzerinde Lego Education’ ın tavsiyesi doğrultusunda 2 öğrenci çalışacaktır. Öğrenciler kodlama yapabilmek için Lego Spike uygulamasının yüklü olduğu tableti kullanacaklardır. Derslerde her öğrenci o derste yapılması gereken mekanizmayı inşa edecek, gerekli olan kodlamayı arkadaşı ile birlikte yapacaktır. Arkadaşı ile birlikte problem üzerinde birlikte düşünerek takım çalışması içerisinde bulunabilecek ve etkili iletişim becerilerini geliştirecektir.

İptal politikası: İptal edilemez.
İade Politikası:

İade mümkün değildir.

Telafi Politikası:

Telafi bulunmamaktadır.

Konum Bilgileri

İş Ortağı

Selim Çile, 2002 yılından beri özel eğitim kurumlarında fizik öğretmenliği yapmaktadır. 2015 yılından beri robotik takımlarına mentorluk yapmakta ve eğitimler vermektedir. Mentorluğunu yaptığı takımlarla yurtiçinde ve dışında pek çok turnuvaya katılım göstermiştir. Bu tu...

Yorum

Bu aktivite için henüz yorum yapılmamış.
Cumartesi 07 Eki 2023
17:00 - 18:00
Rezervasyona kapatıldı